top of page

Kızılderili Soykırımları / Genocidios Indios / Indian Genocides



ABD, Kızılderililerle savaşırken Kızılderilileri açlıktan öldürmek için, hayvanlarının hepsini öldürdüler ve onlar açlıktan öldüler.. Çocuklar dahil her Kızılderili başı getirene 5 dolar verdiler.


Resmi kurumlar, binalar Kızılderili başı ile doldu, İnsan başından tepeler oldu.. Yine de Kızılderililerle başa çıkamadılar.


Anlaşma yoluna gideceklerini, çekileceklerini söyleyerek, iyi niyet göstergesi hediye olarak battaniye verdiler.


Verilen battaniyelere bulaşıcı hastalık bulaştırılarak verildiğinden 70 milyona yakın Kızılderili genci, çocuğu, yaşlısı, hamile kadınları bulaşıcı hastalıktan acı çekerek hepsi öldü..


Kalan Kızılderilileri de Kanada'ya sürdüler ve sadece devlet olarak (sanırım 2010 da ) özür dilediler o kadar. Kafa derisi yüzmek de Kızılderililere ait değil. İnsanları kovboy filmleri ile kandırdılar yıllarca.


ABD, bize Ermeni Soykırımı dediğinde onlara lütfen bu vahşet hatırlatılsın.


Kızılderililer Avrupalı işgalciler tarafından katledilmeseydi ve soykırıma uğratılmasaydı bugün nüfusları 250 milyonun üzerinde olacaktı. Şu anda 4 milyon Kızılderili var.



------------



In order to starve the Indians while the United States was fighting the Indians, they killed all their animals and they starved to death.. They gave $ 5 to each Indian head, including the children.


Official institutions, buildings were filled with Indian heads, Human heads became hills.. Still they could not cope with the Indians.


They gave blankets as a gift as a sign of goodwill, saying that they would go down the path of agreement, they would withdraw.


Since the given blankets were infected with an infectious disease, about 70 million Indian teenagers, children, the elderly, pregnant women suffered from an infectious disease and all died..


They also deported the remaining Indians to Canada and apologized only as a state (I think in 2010), that's all. Nor does scalping belong to the Indians. They fooled people with cowboy movies for years.


When the United States calls us the Armenian Genocide, please let them be reminded of this atrocity.


If the Indians had not been massacred by the European invaders and had not been subjected to genocide, their population would be over 250 million today. There are currently 4 million Indians.



--------



Para matar de hambre a los indios mientras Estados Unidos luchaba contra los indios, mataron a todos sus animales y murieron de hambre.. Dieron 5 5 a cada cabeza india, incluidos los niños.


Las instituciones oficiales, los edificios se llenaron de cabezas de indios, las cabezas humanas se convirtieron en colinas.. Todavía no podían hacer frente a los indios.


Dieron mantas como regalo en señal de buena voluntad, diciendo que irían por el camino del acuerdo, que se retirarían.


Dado que las mantas dadas estaban infectadas con una enfermedad infecciosa, alrededor de 70 millones de adolescentes, niños, ancianos y mujeres embarazadas de la India sufrieron una enfermedad infecciosa y todos murieron..


También deportaron a los indios restantes a Canadá y se disculparon solo como estado( creo que en 2010), eso es todo. El scalping tampoco pertenece a los indios. Engañaron a la gente con películas de vaqueros durante años.


Cuando Estados Unidos nos llame Genocidio Armenio, por favor, que se les recuerde esta atrocidad.


Si los indios no hubieran sido masacrados por los invasores europeos y no hubieran sido sometidos a genocidio, su población sería de más de 250 millones en la actualidad. Actualmente hay 4 millones de indios.



10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Beğenmiyormuş bizi sivri

İnsanlara kendimizi beğendiremiyoruz. Hele bizi yeni tanıyıp araştırmaya başlayanlar hemen "yok senin cv'nde şunu gördüm, olmamış", "yok sen şunu yazmışsın, yerini bulmamış" diye yazıp duruyor. Kusura

Evrensel yenilebilirlik testi nedir?

Vahşi doğada kaybolmak veya mahsur kalmak ciddi bir iştir ve kendinize hayatta kalmak için en iyi şansı vermek için sağlam kararlar vermeniz gerekir. Ayrıca bazı temel vahşi hayatta kalma becerilerini

Berbat bir halde insanlar

Biz 30 yıldır "vatan", "millet", "devlet", "din", "tarih" anlatıyoruz ama zahmet edip dinlemiyorlar. Bir Arap çıkıyor "yok Osmanlı şöyle" , "yok Türkiye ne böyle" diye yayınlar yapıyor ama bizim geri

Bu websitede ve sosyal medya alanlarımızda yayınladığımız bilgiler ve belgeler kişisel görüşlerimizi, araştırmalarımızı, analizlerimizi ifade etmektedir. Başka kişileri, kurumları, kuruluşları bağlamamaktadır ve onlara ait görüşleri ifade etmemektedir. Anlattığımız ve sunduğumuz hiçbir şey size hiçbir şeyin garantisini vermez ve size ait sorumlulukların da hiçbirini üstlenmemekteyiz. Paylaşımlarımız bilgi verme amaçlıdır ve sizin kendi araştırmalarınızı yapmanız için ufkunuzu açma niteliğindedir.

©2023 Turkutopia Foundation International (Hungary, Finland, Kazakhstan)'a ait websitedir.

bottom of page