top of page

Suriye, Türkiye, İran ve Rusya savunma bakanları arasında Moskova'da görüşmeler



Sergei Shoigu, Ali Mahmud Abbas, Hulusi Akar ve Muhammed Rıza Aştiani ile Suriye'de güvenliği güçlendirmek ve Suriye-Türkiye ilişkilerini normalleştirmek için pratik adımları görüştü..


Rusya Savunma Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, Bakan Sergei Shoigu'nun Moskova'da bulunan İranlı mevkidaşları Muhammed Rıza Aştiani, Suriyeli Ali Mahmud Abbas ve Türkiyeli Hulusi Akar ile bölgesel güvenlik konularını görüştüğünü duyurdu.


Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, " Nisan ayının yirmi beşinde, Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Moskova'da bulunan İran, Suriye ve Türkiye savunma bakanlarıyla birkaç ikili görüşme yaptı . Görüşmelerde ikili işbirliği konularının yanı sıra küresel ve bölgesel güvenliğin sağlanmasının çeşitli yönleri ele alındı"dedi.


Rusya Savunma Bakanlığı, Shoigu'nun üç mevkidaşıyla Suriye'de güvenliği güçlendirme ve terörle mücadele konularını görüştüğünü de sözlerine ekleyerek, toplantıda "Suriye'de güvenliği güçlendirmek ve Suriye-Türkiye ilişkilerini normalleştirmek için pratik adımların"tartışıldığını vurguladı.


Açıklamada, görüşmeler sırasında terörist tehditlere karşı koymaya ve Suriye topraklarındaki tüm aşırılık yanlısı gruplarla savaşmaya özel önem verildiğine dikkat çekildi.


Bu müzakereler Moskova'da yakından takip ediliyor ve Ankara ile Şam arasındaki ilişkileri normalleştirmeyi amaçlıyor.


Rusya Savunma Bakanlığı, dört ülkenin "Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruma isteklerini ve Suriyeli mültecilerin anavatanlarına hızlı bir şekilde geri dönüş çabalarını yoğunlaştırma gereğini" yinelediğini söyledi.


Görüşmelerin ardından taraflar, Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruma çabalarını ve Suriyeli mültecilerin anavatanlarına hızlı bir şekilde geri dönüş çabalarını yoğunlaştırma gereğini yenilediler.


Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu'nun İran, Suriye ve Türkiye savunma bakanlarıyla ikili işbirliği konularının yanı sıra küresel ve bölgesel güvenliğin sağlanmasının çeşitli yönlerinin tartışıldığı çeşitli ikili görüşmeler yaptığı da belirtildi.


Türkiye ise, Türkiye, Rusya, İran ve Suriye'nin savunma bakanları ve istihbarat şeflerinin bugün Moskova'da "yapıcı" görüşmeler yaptığını söyledi. Türk Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, bakanlar ve istihbarat şeflerinin toplantıda Suriye'de güvenliğin güçlendirilmesi ve Ankara ile Şam arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konularında görüştüklerini söyledi.


Türkiye Savunma Bakanlığı, Türkiye, Rusya, Suriye ve İran'dan savunma bakanları ve istihbarat teşkilatı başkanlarının Suriye'de ve bölgede bir bütün olarak istikrarın sağlanması için dörtlü formatta toplantıların sürdürülmesinin önemini vurguladıklarını açıkladı.


Türk savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,"Yapıcı bir atmosferde yapılan toplantı sonucunda Suriye ve bölgede istikrarın önemi vurgulandı ve başarısının sağlanması için dörtlü formatta toplantıların sürdürülmesinin önemi vurgulandı" denildi.



6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Beğenmiyormuş bizi sivri

İnsanlara kendimizi beğendiremiyoruz. Hele bizi yeni tanıyıp araştırmaya başlayanlar hemen "yok senin cv'nde şunu gördüm, olmamış", "yok sen şunu yazmışsın, yerini bulmamış" diye yazıp duruyor. Kusura

Evrensel yenilebilirlik testi nedir?

Vahşi doğada kaybolmak veya mahsur kalmak ciddi bir iştir ve kendinize hayatta kalmak için en iyi şansı vermek için sağlam kararlar vermeniz gerekir. Ayrıca bazı temel vahşi hayatta kalma becerilerini

Berbat bir halde insanlar

Biz 30 yıldır "vatan", "millet", "devlet", "din", "tarih" anlatıyoruz ama zahmet edip dinlemiyorlar. Bir Arap çıkıyor "yok Osmanlı şöyle" , "yok Türkiye ne böyle" diye yayınlar yapıyor ama bizim geri

Bu websitede ve sosyal medya alanlarımızda yayınladığımız bilgiler ve belgeler kişisel görüşlerimizi, araştırmalarımızı, analizlerimizi ifade etmektedir. Başka kişileri, kurumları, kuruluşları bağlamamaktadır ve onlara ait görüşleri ifade etmemektedir. Anlattığımız ve sunduğumuz hiçbir şey size hiçbir şeyin garantisini vermez ve size ait sorumlulukların da hiçbirini üstlenmemekteyiz. Paylaşımlarımız bilgi verme amaçlıdır ve sizin kendi araştırmalarınızı yapmanız için ufkunuzu açma niteliğindedir.

©2023 Turkutopia Foundation International (Hungary, Finland, Kazakhstan)'a ait websitedir.

bottom of page