top of page

Yanlış - Doğru

YANLIŞ BİLGİ:


Nibiru'nun diğer isimleri "Çoban Yıldızı, Kutup Yıldızı, Şira / Sirius Yıldızı, Venüs" gibileridir.


DOĞRU BİLGİ:


Nibiru'nun diğer isimlerinden bazıları "Nemesis Kızılı, Hercolubus, Planet X, 12. Gezegen, İkiz Güneş, Adalas / Atlas (Türk)" gibileridir. Nibiru, 3600 yıllık yörüngeye sahiptir ve şu anki Astronomi'nin ve dini ilimlerin bahsettiği yıldızların ve gezegenlerin hiçbirisi ona uymaz. Kur'an'da Allah "sen ne bileceksin onu, o karanlığı delip gelen yıldızdır" demiştir.




YANLIŞ BİLGİ:


Başka bir yıldız / gezegen daha (Sirius / Şira gibi) Dünya'ya yaklaşıyor ve Dünya'ya kütle itimi-çekimi yapıyor. "Nibiru itme yaparken Sirius çekme yapıyor" şeklinde ifadeler..


DOĞRU BİLGİ:


Dünya'ya, gezegenlere ve Güneş'e şu anda Nibiru'dan başka etki yapan yıldız ya da gezegen yoktur.




YANLIŞ BİLGİ:


Nibiru bir kuyruklu yıldız ve Dünyanın yakınından geçip gidecek.


DOĞRU BİLGİ:


Nibiru birçok özelliği üstünde barındırır. 3 boyutlu uzayda, yörüngesi esnasında Dünya'nın yörüngesine 20'den fazla kere yaklaşır ve bunlarda 3-5 tanesi en yakın konumdadır. Bizim beklediğimiz 5 milyon km yakın ile Dünya'ya kuyruklarının çarpması arasında bir etkidir. 5 milyon km çok kısa bir mesafedir ve Nibiru'dan Dünya'ya arkalar atması için yeterlidir.


1. Nibiru Güneş Sistemimizin kayıp, ötegezegen ve 12. gezegenidir. Güneş etrafında yörüngesi bulunmaktadır.

2. Nibiru bir Kuasar Sistemidir yani gezegen üreten bir küçük galaktik yapıdır.

3. Nibiru içerisinde 150+ gezegen ve 11 tane uydu bulunduran bir gezegen kompleksidir.

4. Nibiru bir gezegen kompleksidir yani gezegen üreten bir küçük galaktik yapıdır.

3. Nibiru içerisinde 150+ gezegen ve 11 tane uydu bulunduran bir gezegen kompleksidir.

4. Nibiru kompleksi içerisinde sönmüş bir kahverengi cüce yıldız bulunur ki bu aynı zamanda bir Kara Delik olarak bulunur.

5. Nibiru sisteminin 3 tane 25'er milyon km uzunluğunda kuyruğu vardır. Yani kuyruklu yıldızdır.



5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Beğenmiyormuş bizi sivri

İnsanlara kendimizi beğendiremiyoruz. Hele bizi yeni tanıyıp araştırmaya başlayanlar hemen "yok senin cv'nde şunu gördüm, olmamış", "yok sen şunu yazmışsın, yerini bulmamış" diye yazıp duruyor. Kusura

Evrensel yenilebilirlik testi nedir?

Vahşi doğada kaybolmak veya mahsur kalmak ciddi bir iştir ve kendinize hayatta kalmak için en iyi şansı vermek için sağlam kararlar vermeniz gerekir. Ayrıca bazı temel vahşi hayatta kalma becerilerini

Berbat bir halde insanlar

Biz 30 yıldır "vatan", "millet", "devlet", "din", "tarih" anlatıyoruz ama zahmet edip dinlemiyorlar. Bir Arap çıkıyor "yok Osmanlı şöyle" , "yok Türkiye ne böyle" diye yayınlar yapıyor ama bizim geri

Bu websitede ve sosyal medya alanlarımızda yayınladığımız bilgiler ve belgeler kişisel görüşlerimizi, araştırmalarımızı, analizlerimizi ifade etmektedir. Başka kişileri, kurumları, kuruluşları bağlamamaktadır ve onlara ait görüşleri ifade etmemektedir. Anlattığımız ve sunduğumuz hiçbir şey size hiçbir şeyin garantisini vermez ve size ait sorumlulukların da hiçbirini üstlenmemekteyiz. Paylaşımlarımız bilgi verme amaçlıdır ve sizin kendi araştırmalarınızı yapmanız için ufkunuzu açma niteliğindedir.

©2023 Turkutopia Foundation International (Hungary, Finland, Kazakhstan)'a ait websitedir.

bottom of page