top of page

Zülkarneyn ve Yecüc Mecüc




Videoyu arkadaş Youtube'daki Arap kanallarından almış. İlk onlar dünyaya servis etmişlerdir. Kendisi güzel bir açıklama da hazırlamış. Ben videonun orjinalini de izledim. Orada şunları anlatıyordu:


1. Mağaranın ağzına demir akıtılıp kapatılmış. Çünkü kazarak delik açmanız mümkün olmadığı gibi kazmayı vurduğunuzda metal sesi çıkıyordu.


2. Mağaranın aşağısından oldukça büyük ve kalın bakır plakalar bulundu. Mağaranın ağzına yani demir kapının üzerine bu plakalar döşenmişti. Zamanla da bazı plakalar aşağıya düşmüş.


Zülkarneyn kıssasına da uyuyor.


“Ey Zülkarneyn! Bu memlekette Ye’cûc ve Me’cûc bozgunculuk yapmaktadırlar. Bizimle onlar arasında bir sed yapman için bir vergi verelim mi?”4 Kehf Suresi.


Zülkarneyn hakkında birçok bilgi mevcut. Birkaçını aşağıya bırakacağım.


Yecüc Mecüc kimdir?


Çinliler ile Türkler arasında kırma bir kavimdir, toplumdur. Bunlar yurt tutamadıkları ve eşkıyalık yaptıkları için ne Çinliler ve ne de Türkler tarafından sevilirlerdi. Türk şehirlerine ve köylerine baskın verip yağmacılık yaparlardı. Zülkarneyn'e şikayete gelen insanlar bir set yapmasını istediler. Bu vesileyle Çin Seddi (Cihan Seddi) yapılmaya başlandı. Oğuz Kağan devrinde başlandı 19. yüzyıla kadar türlü eklemeler yapıldı. Neredeyse 4000 yıl boyunca eklemeler oldu. Başta Yecüc Mecüc içindi ama daha sonra Çinlilere karşı genişletildi.


Zülkarneyn hakkında pek çok din adamı ve tarih araştırmacısı türlü söylemlerde bulundu. Bunların hiçbirisi için % 100 doğru diyemeyiz. Hatta çoğu % 60 doğruya bile erişemedi. Tarafsız baktıklarını iddia etseler de taraflı baktıkları da aşikardır. Zaman zaman biz kendi kaynaklarımızdan konuyu izah ettik. Bu konunun muhatabı olan Zülkarneyn'in yani Oğuz Kağan'ın kök hanedanlığının belgeleri olduğunu ve Xi'a (Cihan) kentindeki kurganında bulunan 2000'den fazla tablette bütün gerçeklerin yazdığını da söyledik. Çinliler bu kurgana girilmesini engelliyorlar. Yahudilerle Çinlilerin, Araplarla Çinlilerin, Amerikalılarla Çinlilerin, Avrupalılarla Çinlilerin Türk düşmanlığı üzerine ittifakları giderek artmıştır.







35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bilgilendirme

Bazı kişiler "insanların ilgisi kesildi kızmaya başladı" gibi şeyler aklına getirebilir. Aksine, bize ilgi çok arttı. Yorgunluğumuz da zaten ondan.. Yurtdışından dahi ilgi çok. Müslümanlar ve Türkler

Akılsızın yoldaşı akılsızdır..

Gerçekleri görmezden gel, milletin sorunlarına yabancı kal, kendine göre tatlı hayat kur; sonra da millete ayar çekeceğim diye uğraş. Müslümanların içinde öyle tayfalar oldu ki; dini kafalarına göre t

Eski Norveç şarkısı

"Who shall sing me, Into deathsleep sling me, When I on the path to Hel go, And this track I tread Is cold, so cold, so cold. I sought the songs, I sent the songs. Then the deepest well Gave me tears

bottom of page